Jesucrist ens fa lliures


    1 Crist ens ha alliberat perquè siguem lliures. Així, doncs, manteniu-vos ferms i no us deixeu sotmetre altra vegada al jou de l’esclavatge!
    2 Mireu, soc jo, Pau, qui us ho diu: Si us feu circumcidar, Crist ja no us servirà de res! 3 Declaro a tots els qui es fan circumcidar que s’obliguen a complir tota la Llei: 4 vosaltres, doncs, que preteneu de ser justos en virtut de la Llei, us deslligueu de Crist i quedeu exclosos de la gràcia. 5 Nosaltres, en canvi, gràcies a l’Esperit, confiem, en virtut de la fe, que es compleixi l’esperança que Déu dona als qui ha fet justos. 6 Per als qui viuen en Jesucrist no compta per a res ser circumcidat o no ser-ho; només compta la fe que actua per l’amor.
    7 Fins ara corríeu bé! ¿Qui us ha barrat el pas i us ha desviat de la veritat? 8 Aquesta atracció no ve pas d’aquell qui us crida! 9 Una mica de llevat fa pujar tota la pasta. 10 Us tinc tota la confiança en el Senyor: ell farà que no penseu d’una altra manera. Però aquell qui us pertorba, sigui qui sigui, rebrà la condemna que li pertoqui.
    11 D’altra banda, germans, si fos veritat que encara predico la necessitat de la circumcisió, per què soc tan perseguit? Si fos així, s’hauria acabat l’escàndol de la creu. 12 Tant de bo que arribin a mutilar-se els qui us empenyen a la rebel·lió!

L’Esperit i la llibertat (5,13-6,10)

L’Esperit o els desigs terrenals


    13 Vosaltres, germans, heu estat cridats a la llibertat. Però mireu que aquesta llibertat no sigui un pretext per a satisfer els desigs terrenals. Més aviat, per l’amor, feu-vos servents els uns dels altres. 14 En efecte, tota la Llei troba la seva plenitud en un sol manament, que és aquest: Estima els altres com a tu mateix. 15 Perquè, si us mossegueu i us devoreu mútuament, penseu que acabareu destruint-vos.
    16 Ara, doncs, jo us dic: comporteu-vos d’acord amb l’Esperit i no satisfareu els desigs terrenals. 17 Perquè els desigs terrenals són contraris a l’Esperit, i l’Esperit és contrari als desigs terrenals. Hi ha una lluita entre ells, i per això no feu el que voldríeu. 18 Però si us deixeu guiar per l’Esperit no esteu sota la Llei. 19 Les conseqüències dels desigs terrenals són prou clares: comportaments libidinosos, impuresa, llibertinatge, 20 idolatria, bruixeria, enemistats, discòrdies, gelosies, enfuriments, rivalitats, divisions, sectarismes, 21 enveges, borratxeres, orgies i coses semblants. Ja us vaig advertir, i us adverteixo encara, que els qui obren així no rebran en herència el Regne de Déu. 22 En canvi, el fruit de l’Esperit és aquest: amor, goig, pau, paciència, benvolença, bondat, fidelitat, 23 dolcesa i domini d’un mateix. La Llei no és contrària a res d’això. 24 Els qui són de Jesucrist han clavat a la creu totes les passions i tots els desigs terrenals. 25 Si vivim gràcies a l’Esperit, comportem-nos d’acord amb l’Esperit!
    26 No siguem arrogants, provocant-nos i envejant-nos els uns als altres.