Naixement d’Ismael


    1 Sarai, la muller d’Abram, no li havia donat cap fill. Però tenia una esclava egípcia que es deia Agar. 2 Sarai digué a Abram:
—Mira, el Senyor m’ha privat de tenir descendència. Pren, doncs, la meva esclava, i potser gràcies a ella podré tenir algun fill.
Abram va acceptar la proposta.
3 Quan ja feia deu anys que Abram residia al país de Canaan, Sarai li va donar per muller Agar, la seva esclava egípcia. 4 Abram va dormir amb ella, i Agar va quedar embarassada. Però quan ella s’adonà que esperava un fill, ja no va respectar més la seva mestressa. 5 Sarai va protestar al seu marit:
—Tu ets el responsable d’aquest menyspreu. Jo mateixa vaig posar la meva esclava als teus braços, i, quan ella ha vist que esperava un fill, ja no em respecta. Que el Senyor sigui jutge entre tu i jo!

    6 Abram li va respondre:
—L’esclava és ben teva. Fes-li el que et sembli bé.
Llavors Sarai la va tractar tan malament que ella hagué de fugir.
7 L’àngel del Senyor la va trobar al desert, vora un pou d’aigua que hi ha al camí de Xur, 8 i li preguntà:
—Agar, esclava de Sarai, d’on vens i on vas?
Ella respongué:
—Fujo de la meva mestressa Sarai.

    9 L’àngel del Senyor li va manar:
—Torna cap a la teva mestressa i obeeix-la.

    10 I l’àngel del Senyor va afegir:
—Et donaré una descendència tan nombrosa que ningú no serà capaç de comptar-la.

    11 Li digué encara:
—Tindràs un fill i li posaràs el nom d’Ismael, perquè el Senyor ha escoltat les teves penes.
12 Serà com un ase salvatge: lluitarà contra tothom i tothom lluitarà contra ell; i viurà allunyat de tots els seus germans.
    13 Agar va invocar el Senyor, que li havia parlat, amb el nom de «el Déu que em veu», perquè es deia: «¿No he vist el qui em veu?» 14 Per això aquell pou s’anomena Lahai-Roí (que vol dir «pou del Vivent que em veu»). Es troba entre Cadeix i Bèred.
    15 Agar va donar un fill a Abram, i Abram li va posar el nom d’Ismael. 16 Abram tenia vuitanta-sis anys quan Agar li va infantar Ismael.