Batalla de Guilboa i mort de Saül


    1 Entretant, els filisteus havien atacat els israelites. Aquests van fugir i molts van caure morts a les muntanyes de Guilboa. 2 Els filisteus perseguien de prop Saül i els seus fills, i van matar Jonatan, Abinadab i Malquixua, fills de Saül. 3 Llavors el pes del combat es va abocar contra Saül. Els arquers el van descobrir i el feriren greument. 4 Saül va ordenar al seu escuder:
—Desembeina l’espasa i clava-me-la, abans no arribin aquests incircumcisos i ho facin ells: em convertiria en la seva riota.
Però l’escuder no va gosar clavar-la-hi, pel gran respecte que li tenia. Llavors Saül va plantar a terra l’espasa i s’hi tirà al damunt.
5 En veure l’escuder que Saül era mort, també es va tirar sobre l’espasa i va morir amb ell. 6 Així Saül, els seus tres fills, el seu escuder i tots els seus homes van morir plegats aquell dia.
    7 En veure la derrota de l’exèrcit d’Israel i la mort de Saül i dels seus fills, els israelites de l’altra banda de la vall i de més enllà del Jordà van abandonar les seves poblacions i van fugir. Els filisteus les van ocupar i s’hi establiren.
    8 L’endemà, quan els filisteus anaren a espoliar els cadàvers, van trobar Saül i els seus tres fills morts a les muntanyes de Guilboa. 9 Van decapitar Saül, el despullaren de les seves armes i van passejar el seu cap per tot Filistea, per portar la bona notícia de la victòria als seus ídols i al seu poble. 10 Van dipositar les armes de Saül al temple d’Astarte i van clavar el seu cadàver a la muralla de Bet-Xean.
    11 Quan els habitants de Jabeix-Galaad van sentir a dir el que els filisteus havien fet amb Saül, 12 tots els homes valents van sortir de la ciutat i, després de caminar tota la nit, s’endugueren els cadàvers de Saül i dels seus fills de la muralla de Bet-Xean, els van portar a Jabeix i allà els van incinerar. 13 Recolliren els ossos i van enterrar-los sota el tamariu de Jabeix. Després van dejunar set dies.