Assassinat d’Ixbóixet


    1 Quan Ixbóixet, fill de Saül, va saber que Abner havia mort a Hebron, va perdre l’esma, i tot Israel quedà trasbalsat. 2 El fill de Saül tenia dos oficials d’escamot, que es deien Baanà i Recab, fills de Rimmon de Beerot, benjaminites. La vila de Beerot, en efecte, es considera ara de Benjamí, 3 perquè els de Beerot havien fugit a Guitaim i encara el dia d’avui hi resideixen com a immigrants.
    4 D’altra banda, Jonatan, fill de Saül, havia tingut un fill que s’havia esguerrat de tots dos peus. Tenia cinc anys quan va arribar de Jizreel la notícia de la mort de Saül i Jonatan; la seva mainadera el va agafar i va fugir; però, amb les presses d’escapar-se, l’infant va caure i quedà coix. Es deia Mefibóixet.
    5 Els fills de Rimmon de Beerot, Recab i Baanà, es van posar en camí i, a l’hora de més calor, arribaren a la casa d’Ixbóixet, que s’havia estirat a fer migdiada. 6 Van entrar dins la casa, com per endur-se’n blat, i li van clavar l’arma al ventre. Després Recab i el seu germà Baanà van fugir. 7 Havien arribat fins a l’alcova on ell dormia estirat al llit, l’havien mort i, després de decapitar-lo, s’havien endut el seu cap. Van caminar tota la nit per l’Arabà. 8 A Hebron, van donar el cap d’Ixbóixet a David, amb aquestes paraules:
—Aquí tens el cap d’Ixbóixet, fill del teu enemic Saül, que et volia matar. Avui el Senyor ha fet justícia al rei, senyor nostre, contra Saül i els seus descendents.

    9 Però David va respondre a Recab i al seu germà Baanà, fills de Rimmon de Beerot:
—Com hi ha Déu que m’ha salvat de tots els perills!
10 El qui em va anunciar que havia mort Saül es pensava ser rebut com un missatger de bones noves, però jo, per tota paga, el vaig fer executar a Siclag. 11 Ara vosaltres, criminals, heu assassinat a casa seva, en el seu llit, un home sense culpa. Com voleu que no us demani compte de la seva sang i no us faci desaparèixer de la terra?
    12 David va donar als seus homes l’ordre d’executar-los. Després els van tallar les mans i els peus i els van penjar al costat de la bassa d’Hebron. El cap d’Ixbóixet, van enterrar-lo a la tomba d’Abner, a Hebron.