Retorn de Tobies i guarició de Tobit (9-11)

Recuperació del dipòsit de diners


    1 Llavors Tobies va cridar Rafael i li digué:
    2 —Germà meu Azaries, ves-te’n a Ragues amb quatre mossos i dos camells i arriba’t a la casa de Gabael. Dona-li l’escriptura, recupera els diners i porta’m Gabael a les noces. 3 Tu ja saps que el meu pare deu estar comptant els dies i, només que m’entretingui un dia de més, el faria patir massa. 4 D’altra banda, ja veus quin jurament ha fet Ragüel: no m’hi puc pas oposar.
    5 Rafael se’n va anar a Ragues de Mèdia amb els quatre mossos i els dos camells, i van hostatjar-se a casa de Gabael. Rafael li va donar l’escriptura i li va parlar de Tobies, el fill de Tobit: s’acabava de casar i el convidava a les noces.
Gabael li va comptar tot seguit les saques segellades, i les van carregar.
6 I de bon matí se n’anaren tots junts per assistir a les noces. Quan entraven a casa de Ragüel, Tobies, que era a taula, s’aixecà d’una revolada i va saludar Gabael. Gabael, plorant, el va beneir i li deia:
—Fill bo d’un pare bo, just i caritatiu. Que el Senyor et beneeixi des del cel a tu, la teva muller, i el pare i la mare de la teva muller. Beneït sigui Déu perquè he vist en tu l’estampa de Tobit, el meu cosí.