Salvació del poble de Déu


    1 »”En aquell temps s’alçarà Miquel, el gran àngel que fa costat als fills del teu poble. Hi haurà un temps de tribulació com no n’hi ha hagut cap des que existeixen les nacions fins aquell moment. Però en aquell moment serà salvat el teu poble, tots els qui es trobin inscrits en el llibre. 2 Molts dels qui dormen a la pols de la terra es desvetllaran, els uns per a la vida eterna, els altres per a l’oprobi, per a la reprovació eterna. 3 Els qui tinguin saviesa resplendiran com la llum del firmament, els qui n’hauran portat molts per camins de justícia brillaran com les estrelles per sempre.
    4 »”I tu, Daniel, guarda en secret aquestes paraules i segella el llibre fins als temps darrers. Molts l’escrutaran i el seu coneixement augmentarà.

Conclusió


    5 »Llavors jo, Daniel, vaig veure dos homes més, drets, un a cada vora del riu. 6 L’un dels dos va preguntar a l’home vestit de lli que estava damunt les aigües del riu:
»—Quan vindrà la fi d’aquestes coses extraordinàries?

    7 »L’home vestit de lli que estava damunt les aigües del riu va alçar cap al cel la mà dreta i la mà esquerra, i vaig sentir que jurava pel qui viu pels segles dels segles:
»—Un temps, dos temps i la meitat d’un temps. Quan s’haurà acabat completament la força del poble sant, tot això es complirà.

    8 »Jo ho vaig sentir, però no ho vaig entendre. Vaig preguntar, doncs:
»—Senyor, com serà l’acabament de tot això?

    9 »Ell em va respondre:
»—Ves-te’n, Daniel, perquè tot això serà un secret guardat i segellat fins als temps darrers.
10 Molts seran rentats, blanquejats i purificats al gresol, però els malvats persistiran en la seva maldat; ningú d’ells no ho comprendrà, però els assenyats sí que ho entendran. 11 A partir del moment en què serà abolit el sacrifici perpetu i erigida l’abominació devastadora, passaran mil dos-cents noranta dies.
    12 »”Feliç el qui sàpiga esperar i arribi a mil tres-cents trenta-cinc dies!
    13 »”Tu ves-te’n fins que arribi la fi. Descansaràs i després t’aixecaràs per rebre la teva recompensa el darrer dia.